استعدادیابی از مهمترین مقولههای زندگی هر فرد است که باید در سنین کودکی و نوجوانی انجام بگیرد. اولین و مهمترین بستر برای استعدادیابی، محیط و کانون خانواده است؛ یعنی والدین باید بتوانند استعدادهای فرزندان خود را کشف کرده و به آنها در پرورش این استعدادها برای آینده کمک کنند. استعدادیابی مسیر زندگی فرد را مشخص میکند و باعث میشود که به شکل هدفمندی به زندگی خود ادامه دهد. به همین جهت رشد و پیشرفت بیشتری نصیب او میشود. گاهی والدین آرزوها و خواستههای خود را بر فرزندانشان تحمیل میکنند که میتواند منجر به شکست و سرخوردگی فرد شود. بهمنظور جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، باید استعدادیابی شغلی انجام شود.
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، این است که استعداد و مهارت با یکدیگر تفاوت دارند. ممکن است فردی با تمرین و تکرار فراوان، مهارتی را به دست آورد؛ اما معمولاً استعداد ذاتی است و فرد میتواند با سرعت بیشتری در یک حوزه پیشرفت کند. به همین جهت بسیار مهم است که استعدادیابی شغلی انجام شود تا درهای موفقیت به روی یک شخص باز شوند. لازم به ذکر است چنانچه استعدادیابی شغلی برای شخصی در سنین پایینتری انجام شود، آن شخص موفقیتهای بیشتری را تجربه میکند؛ زیرا در سنین پایین فرد توانایی و اشتیاق بیشتری دارد و میتواند با سرعت بیشتری در حرفه موردعلاقه خود رشد کند. اگرچه میتوان استعدادیابی را در هر سنی انجام داد، اما زمانی که سن افراد بالا میرود، تغییر کردن برای آنها دشوار شده و ممکن است ترس از تغییر شغل، مانع پیشرفت آنها گردد.
اهمیت استعدادیابی شغلی
قطعاً تاکنون نام استعدادیابی را شنیدهاید؛ مقولهای که چند سالی میشود بیشتر از گذشته مورد اهمیت قرار گرفته است. استعدادیابی شغلی یکی از بخشهایی است که در استعدادیابی بیشتر موردتوجه قرار میگیرد.
https://bayanik.com/product/talent-search-course/