سرگرمی و طنز ورزشی کارتون و انیمیشن علم و فن آوری خودرو و وسایل نقلیه آموزش موسیقی و هنر اخبار و سیاست حیوانات و طبیعت بازی حوادث مذهبی
۱۴۰۰/۱۱/۱۱
ابطال سند رسمی
قانونگذار به منظور بی اثر نمودن سندی که بر خلاف مقررات قانونی تنظیم شده است در موارد محدودی ابطال سند رسمی را مجاز دانسته است. البته ضرورت دارد پیش از پرداختن به بحث شیوه ابطال سند رسمی اول به مفهوم سند و انواع آن بپردازیم.

به طور خلاصه باید بگوییم که هر نوشته ای که به منظور اثبات ادعا در مراجع قضایی کاربرد دارد و امکان آن باشد که به آن استناد نمود، سند می نامند که خود اعم از سند رسمی یعنی اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی یا نزد مامورین رسمی در حوزه صلاحیت آن ها بر اساس مقررات قانونی تنظیم شده باشد.

مثل سند مالکیت خودرو یا ملک و سند عادی یعنی سندی که مردم بین خودشان تنظیم می‌کنند و به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمی نمایند. مثل قولنامه یا مبایعه نامه می باشد.

ابطال سند رسمی و دعوای آن
با توجه به این که اسناد رسمی در ادارات ثبت اسناد و به وسیله مامورین ثبتی به ثبت می رسد، بنابراین اصل بر این است که این دسته از اسناد غیرقابل ابطال هستند و بیشتر دادگاه ها در قبول دعوای ابطال اسناد رسمی بسیار سخت می گیرند.

زیرا ادعای آن ها بر این است که قبول این دسته از دعاوی به اعتبار اسناد رسمی خدشه وارد می نماید و به همین جهت طرح دعوای ابطال اسناد رسمی به راحتی میسر نمی باشد و ضرورت آن شناخت راهکارهای حقوقی و برخورداری از دانش قانونی در این حوزه می باشد.

https://yarvakil.com/%d8%a7%d8%a8%d8%b7%d8%a7%d9%84-%d8%b3%d9%86%d8%af-%d8%b1%d8%b3%d9%85%db%8c/
https://yarvakil.com/%d9%88%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%a7%d8%a8%d8%b7%d8%a7%d9%84-%d8%b3%d9%86%d8%af-%d8%af%d8%b1-%d8%b4%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%b2/
آموزش