مشخصات فنی ساندویچ پانل دیواری
در ساندویچ پانلهای دیواری از جنسهای متفاوتی برای دو لایه بیرونی استفاده میشود. بسته به این که نمای دیوار شما قرار است از داخل و از بیرون از چه جنسی باشد و چه جنسی ظرفیت باربری مطلوب دیوار را تامین میکند. به همین ترتیب ورق گالوانیزه، آلوزینک، آلومینیوم، استیل و لایههای بتنی و گچی در یک یا دو طرف ساختار کامپوزیتی ساندویچ پانل به کار گرفته میشوند. لایه عایق میانی اما بهتر است که از پلی اورتان باشد؛ چرا که بهترین کیفیت و عملکرد مربوط به این عایق است. نقش عایق در دیوارها بسیار مهم و موثر است؛ صدا نباید به راحتی از بدنه دیوارها عبور کند، حرارت و برودت نباید از طریق دیوارها دمای داخل ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد و در صورت برخورد رطوبت با دیوار نباید نفوذ رسوخ رطوبت اتفاق افتد. اینکه ساندویچ پانل برخلاف سایر مقاطع دیواری ساختاری عایق شده دارد مهمترین نکته در مورد این پانلها است.
ورق ساندویچ پانل دیواری
3 جنس اصلی برای ورق پنل دیواری در نظر گرفته میشود؛ گالوانیزه، آلوزینک و آلومینیوم. هر کدام از این اجناس خاصیتی دارند که خریدار با توجه به هدف و کاربری خود جنس مد نظر خود را تهیه میکند. به عنوان مثال اگر هدف از نصب ساندویچ پانل های دیواری جلوگیری از نفوذ آب باشد باید از جنس آهن گالوانیزه استفاده کرد و خرید دیگر اجناس به اندازه کافی بازدهی نخواهد داشت. در واقع شناخت ویژگیهای هر جنس کمک میکند تا موقع خرید ساندویچ پانل دیواری بهترین گزینه انتخاب شود.
آلومینیوم به دلیل وزن سبک و مقاومت در برابر اکسید شدن برای سازههایی که باید سبک باشند و در عین حال زنگ نزنند بسیار موثر واقع خواهد شد. جنس آلوزینک که با نام گالوالوم نیز شناخته میشود ترکیبی از دو فلز آلومینیوم، روی و ماده سیلیکون است. به دلیل این که گالوالوم قادر به تحمل فشار بالایی است از این نوع پانل دیواری در محیطهای متراکم استفاده میکنند.
در نهایت به گالوانیزه میرسیم. احتمالا نام این نوع آهن به گوشتان خورده است. آهن گالوانیزه به آهنی گفته میشود که لایه نازک از فلز روی بر آن روکش شده است. به کمک این فناوری آهن دیگر زنگ نمیزند و حتی بالعکس، دشمن زنگزدگی خواهد بود. از پانل دیواری گالوانیزه برای ساخت دیوارهای ضد آب و ضد اسید استفاده میکنند.