سرود استاد عشق - مرحوم دکتر محمد حسین فرج نژاد - گروه سرود خشت اول
محمد حسین فرج نژاد متولد ۱۳۵۹ و اهل شهر ابرقو در استان یزد بود. خانواده و زادگاه وی محیطی انقلابی و مستعد رشد برای او ایجاد کرده بودند و محمد حسین با گذراندن بخشی از دروس دوران دبیرستان در مدرسه استعدادهای درخشان یزد، در سال ۱۳۷۴ وارد حوزه علمیه شد. دروس سطح و عالی حوزه را در مدارس شهر مقدس قم به پایان رسانده و از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۸ در دروس خارج فقه، اصول و تخصصی تفسیر حوزه علمیه مقدسه قم شرکت جست.
وی در کنار اهتمام جدی به تحصیل، به نیازهای روزآمد جامعه و دفاع از انقلاب اسلامی در سنگرهای جدیدی مانند رسانه و هنر توجه داشت.
این طلبه جوان در سال ۱۳۸۰ وارد موسسه امام خمینی(ره) شده و کارشناسی معارف اسلامی و اقتصاد را در سال ۱۳۸۵ دریافت کرد.
مدتی بعد کارشناسی ارشد را در رشته فلسفه غرب دانشگاه شیخ مفید (ره) قم، با پایان نامهای تحت عنوان «نفی غایت از خدا و تأثیر آن بر اخلاق اسپینوزا» به سال ۱۳۹۰ به اتمام رسانید و سپس برای تحصیل در رشته «حکمت هنرهای دینی» در سطح دکتری در سال ۱۳۹۲ وارد دانشگاه ادیان در قم شد.
مرحوم فرجنژاد، افتخار تلمذ در محضر آیات عظام و حجج اسلام جوادی آملی، مصباح یزدی، جعفر سبحانی، عباس کعبی، سیدمحمدرضا علمالهدی، حمید پارسانیا، محمود رجبی و علی ربانیگلپایگانی را در کارنامه خود دارد.
وی علاوه بر فقه فردی، در عرصههای فقه حکومتی، فقه تمدنساز، فقه الحدیث و به صورت ویژه در «فقه رسانه» فعالیتهای درخور توجهی داشت.
آنمرحوم، همزمان با بهرهگیری از اساتید حوزه، تلاش فراوانی برای بهرهگیری از اساتید دانشگاهی میکرد. در این راستا، از آقایان پرویز داوودی، غلامرضا مصباحیمقدم، فرشاد مومنی در عرصه اقتصاد، منوچهر محمدی، موسی نجفی، موسی حقانی، عبدالله شهبازی در عرصه سیاسی و تاریخ معاصر بهره برد.
از وی آثار متعددی مانند «رصد و آسیبشناسی فقه رسانه»، «بررسی قواعد فقهی پرکاربرد در رسانه» ، «دین در سینمای شرق و غرب»، «اسطورههای صهیونیستی در سینما» ، «دست پنهان» و «نفی غایت از خدا و تأثیر آن بر اخلاق اسپینوزا» به یادگار مانده است.
استاد فرجنژاد، در نهایت پس از عمری مجاهدت علمی و حضور میدانی، شامگاه روز عرفه ۲۹تیرماه ۱۴۰۰، بر اثر سانحه رانندگی دارفانی را وداع گفت.
نظرات (۱)