سرگرمی و طنز ورزشی کارتون و انیمیشن علم و فن آوری خودرو و وسایل نقلیه آموزش موسیقی و هنر اخبار و سیاست حیوانات و طبیعت بازی حوادث مذهبی
۱۳۹۵/۱۲/۰۶
ستاره‌شناسان هفت سیارۀ تقریباً هم‌اندازۀ کرۀ زمین کشف کرده‎‏اند که در فاصلۀ حدود 40 سال نوری از سیارۀ ما دور یک ستارۀ واحد می‌چرخند.

مجلۀ نیچر روز چهارشنبه از این کشف مهم خبر داد و دانشمندان سازمان فضایی امریکا (ناسا) نیز در مقر این سازمان در واشنگتن در یک نشست خبری اطلاعات مربوط به آن را به اطلاع رسانه‎های جهان رساندند.

این کشف در خارج از منظومۀ شمسی ما، امری نادر و بسیار جالب‌توجه است چراکه این سیاره‎ها دارای 2 ویژگی مهم هستند؛ آن‌ها به‌صورت تقریبی اندازه‎ای برابر با کرۀ زمین دارند و درعین‌حال معتدل به‌حساب می‌آیند.

این اعتدال بدین معناست که ممکن است بر روی سطح آن‌ها آب یافت شود و می‌توان آن‎ها را دارای ویژگی بالقوۀ حمایت از حیات فرض کرد.

به گفتۀ دانشمندان این نخستین بار است که این تعداد سیاره در حال چرخیدن دور یک ستارۀ واحد، کشف می‎شوند.

این هفت سیارۀ فراخورشیدی دور یک ستارۀ کوتوله که ترپیست-1 (Trappist-1) نامیده شده است، می‎گردند.

بر اساس برآورد صورت گرفته از جرم آن‎ها، به نظر می‎رسد که این سیارات برخلاف سیاراتی مانند مشتری که از گازند، سنگی هستند.

در نشست خبری ناسا اعلام شد که سه عدد از این سیارات که با عنوان ترپیست-1 ای، اِف و جی (e,f,g) شناخته می‎شوند، در فاصله‌ای از ستاره‌شان قرار دارند که می‌توان آن‎‏ها را قابل سکونت فرض کرد و حتی ممکن است بر روی سطح آن‎ها اقیانوس وجود داشته باشد.

ازنظر دانشمندان سیارۀ ترپیست-1 اِف، احتمالاً مناسب‎‌ترین سیاره برای سکونت است. این سیاره از زمین اندکی سردتر است، اما اگر جو مناسب داشته باشد و گازهای گلخانه‎ای آن نیز به‌اندازه باشند، بهترین گزینه محسوب می‎شود.

اگر عنوان ترپیست-1 به نظرتان آشنا می‎آید، علتش این است که دانشمندان پیشتر در فصل بهار سال جاری از کشف این ستاره همراه با سه سیاره خبر داده بودند و اکنون با تداوم تحقیقات مشخص شده است که کل سیاراتی که گرد این ستاره می‌چرخند هفت عدد است.
اخبار و سیاست