سرگرمی و طنز ورزشی کارتون و انیمیشن علم و فن آوری خودرو و وسایل نقلیه آموزش موسیقی و هنر اخبار و سیاست حیوانات و طبیعت بازی حوادث مذهبی
۱۴۰۱/۱۰/۰۱
وقتی یک خبر در شبکه های اجتماعی در حال دست به دست شدن است و لایه های زیادی خورده یعنی آن خبر درست است. چون همه دارند در موردش صحبت می کنند. این فکری است که در برخورد با خبرهای پربازدید به ذهن ما می رسد، اما آیا درست است؟ چگونه میتوان فهمید که خبر یا منبع خبر جعلی است یا حقیقی؟
شما می‌توانید به نحوه نگارش، سبک گفتار و گرامر موجود در متن خبر دقت کنید، اخبار رسمی غلط نگارشی و املایی ندارد و عموماً سبک گفتار رسمی دارد. نویسنده، ناشر و راوی خبر را بررسی کنید و از خودتان بپرسید که آیا خبر توسط خبرگزاری های معتبر هم پوشش داده شده یا خیر؟ اگر چیزی پیدا نکردید به معتبر بودن مطلب شک کنید، به آدرس وب سایت ها دقت کنید، گاهی سایت های منتشر کننده شایعه و اخبار جعلی با آدرس یا دامنه ای مشابه با سایت های معتبر مخاطبشان را فریب می‌دهند. تبلیغات نمایش داده شده در قالب اصلی سایت می تواند هدفمند باشد، دقت کنید اگر سایت مورد نظر همواره تبلیغ یک برند یا محصول خاص را انجام می دهد و در مطالبش محصولات مشابه را تخریب میکند، جای شک به اعتبار مطالب آن سایت وجود دارد! اما راهکار تشخیص چیست؟ به یک منبع اکتفا نکنید و اگر یکی از دوستان و یا آشنایان شما خبر جدیدی را در شبکه های اجتماعی برای شما ارسال کرد، فوراً آن را با دوستانتان در دیگر رسانه های در دسترستان به اشتراک نگذارید. موضوع خبر را در گوگل سرچ کنید و ببینید این خبر توسط کدام خبرگزاری ها بازگو شده. پس لازم است بدانید برای پذیرش مطالب جالب و هیجان انگیز نیاز است وسواس داشته باشید و تا زمانی که مطمئن نشده اید، آن را نپذیرید و با دیگران به اشتراک نگذارید.
آموزش